• https://www.facebook.com/guneysangunesenerjisistemleri
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905323546326
  • https://www.instagram.com/guneysangunesenerjisistemleri/
  • https://www.youtube.com/channel/UCE0EwIzyQ2KktdrsPZmt9kQ

Anasayfa


     Çalışma Prensibi

   
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ

1. DOĞAL (PASİF) SİRKÜLÂSYONLU SİSTEMLER
Depo yukarıda kollektör aşağıda bulunur. Isınan su hafifleyerek daha ağır olan soğuk su ile doğal sirkülâsyonla yukarı yükselerek yer değiştirirken ısısını depoya iletir. Sistemin çalışması için pompa, ısı duyargaları ve kontrol sistemine gereksinim duyulmadığından, sistem basit ve düşük maliyetlidir.

doğal açık1.1. AÇIK DEVRE
Kollektör hattı devre olarak isimlendirilir. Kollektörde direkt olarak kullanım sıcak suyu dolaşır.
1.1.1. Basınçlı Depo
Sistemde Kapalı genleşme kabı veya emniyet valfi kullanılır. Depo devreye dâhildir ve basınç altındadır. Kışın don problemi olmayan bölgelerde kullanılabilir. Sistemin kullanımı çok yaygın değildir.
1.1.2. Basınçsız Şamandıralı Depo
Sistemde Açık genleşme kabı kullanılır. Depo devreye dâhildir ve genleşme kabı atmosfere açıktır. Kışın don problemi olmayan bölgelerde kullanımı en yaygın sistemdir.

doğal kapalı1.2. KAPALI DEVRE
Kollektör hattı devre olarak isimlendirilir. Kollektörde antifriz dolaşır. Kullanım sıcak suyuna karışmaz.
1.2.1. Basınçlı Depo
Depo basınçlıdır tazyikli sıcak su sağlar. Depoda basınç regülatörü, kapalı genleşme kabı veya emniyet valfi kullanılır. Depo devreye dâhil değildir, kollektör hattında (devrede) kapalı veya açık genleşme kabı kullanılabilir. Kışın don problemi yaşanan bölgelerde kullanılır.
1.2.2. Basınçsız Şamandıralı Depo
Depo basınçsız ve şamandıralıdır. Açık genleşme kabı kullanılır. Depo devreye dâhil değildir, kollektör hattı (devre) basınçlı veya Şamandıralı olabilir. Kışın don problemi yaşanan bölgelerde kullanılır.

2. CEBRİ (AKTİF) SİRKÜLÂSYONLU SİSTEMLER
Kollektör yukarıda depo aşağıda bulunur. Aşağıda bulunan depolar Boyler olarak isimlendirilir. Isınan su kendiliğinden aşağı inemeyeceğinden ısı cebri sirkülâsyonla, ısı duyargaları, kumanda cihazı ve pompa yardımı ile depoya iletilir. Sistem çok düşük elektrik harcar. Sistemin çalışması için kumanda cihazı, ısı duyargaları ve pompaya gereksinim duyulduğundan, sistem karmaşık ve maliyetlidir. Bunun yanı sıra villa dışından sadece çatıya yapışık halde kollektör görüldüğünden dış görünümü bozmaz.

cebri açık2.1. AÇIK DEVRE
Kollektör hattı devre olarak isimlendirilir. Kollektörde direkt olarak kullanım sıcak suyu dolaşır. (Kışın don problemi olmayan bölgelerde kullanılabilir. Sistemin kullanımı çok yaygın değildir.).
2.1.1. Basınçlı Depo
Devrede Kapalı genleşme kabı kullanılır. Depo devreye dahildir ve basınç altındadır. Sistemde Kapalı genleşme kabı kullanılır. Kışın don problemi olmayan bölgelerde kullanılabilir. Sistemin kullanımı çok yaygın değildir.
2.1.2. Basınçsız Şamandıralı Depo
Sistemde Açık genleşme kabı kullanılır. Depo devreye dâhildir. Genleşme kabı kollektör dolu seviyesi üzerinde ve atmosfere açıktır. Kışın don problemi olmayan bölgelerde kullanılabilir. Ancak sistemin uygulaması pek yoktur.

cebri kapalı2.2. KAPALI DEVRE
Kollektör hattı devre olarak isimlendirilir. Kollektörde antifriz dolaşır. Kullanım sıcak suyuna karışmaz.
2.2.1. Basınçlı Depo
Depo Boyler basınçlıdır tazyikli sıcak su sağlar. Depoda basınç regülatörü, kapalı genleşme kabı veya emniyet valfi kullanılır. Depo devreye dâhil değildir, kollektör hattında (devrede) kapalı veya açık genleşme kabı kullanılabilir. Kışın don problemi yaşanan bölgelerde kullanılır.
2.2.2. Basınçsız Şamandıralı Depo
Depo basınçsız ve şamandıralıdır. Açık genleşme kabı kullanılır. Depo devreye dâhil değildir, kollektör hattı (devre) basınçlı veya Şamandıralı olabilir. Şamandıralı depo uygulaması pek yoktur.

 
 
GÜNAYSAN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ İMALAT SANAYİ TİCARET SATIŞ VE MONTAJ
KUBİLAY CADDESİ NO:111 ORG. NAFİZ GÜRMAN MAH.
BAYRAKLI /İZMİR-TÜRKİYE
TEL: 0232 365 29 00
FAKS:0232 365 29 00
GSM :0532 354 63 26
GSM: 0553 254 48 97
E-MAİL : guneysangunesenerjisi@com.tr guneysanenerji@gmail.com
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj